Sodišče

Blog

Rožni venec za konec pandemije

2082926270_ded7dd4eaf_w.jpg
 

Papeški svet za novo evangelizacijo je v izjavi za javnost vsem romarskim svetiščem po vsem svetu sporočil, da naj povsod v mesecu maju ob 18. uri po srednjeevropskem času poteka molitev rožnega venca za prenehanje pandemije.

Papež Frančišek bo skupaj z verniki molitev rožnega venca vodil dvakrat. Prvič bo molitev vodil 1. maja pri Madonni del Soccorso (Mariji Pomočnici), ikoni iz sedmega stoletja, ki je upodobljena na freski nad oltarjem Sv. Leona v baziliki Svetega Petra. Kmalu po papeževi izvolitvi, leta 2013, so ikono obnovili in ji dodali napis SVCCVRRE NOS e FRANCISCVS PP. A. I., kot prošnjo, da bi Devica Marija v prvem letu izvolitve varovala papeža in ves svet. Na prvi dan molitve bo papež blagoslovil nekaj rožnih vencev in jih poslal v trideset posebej izbranih marijinih svetišč. Zadnjega 31. maja pa bo papež Frančišek vodil zaključno molitev iz Vatikanskih vrtov. 

Trideset romarskih svetišč po svetu, ki so bila posebej izbrana za vodenje marijanske molitve: Gospa walsinghamska v Angliji; Jezus Odrešenik in mati Marija v Nigeriji; Gospa iz Čenstohove na Poljskem; Bazilika Marijinega oznanjenja v Nazaretu; Blažena devica rožnega venca v Južni Koreji; Gospa Aparecida v Braziliji; Gospa miru in dobrega sveta na Filipinih; Gospa Lujanska v Argentini; Sveta hiša Loretu v Italiji; Gospa Knock na Irskem; Devica revnih v Banneuxu v Belgiji; Notre Dame d'Afrique v Alžiriji; Blažena Devica v Fatimi na Portugalskem; Gospa zdravja v Indiji; Kraljica miru v Međugorju v Bosni; Katedrala sv. Marije v Avstraliji; Brezmadežno spočetje v ZDA; Lurška Gospa v Franciji; Meryem Ana v Turčiji; Nuestra Señora de la Caridad del Cobre na Kubi; Mati Nagasaki na Japonskem; Nuestra Señora de Montserrat v Španiji; Notre Dame du Cap v Kanadi; Narodno svetišče Matere Božje Ta 'Pinu na Malti; Nuestra Señora de Guadalupe v Mehiki; Mati božja v Zarvantiziji v Ukrajini; Črna Madona iz Altöttinga v Nemčiji; Gospa Libanonska; Blažena devica svetega rožnega venca iz Pompejev v Italiji.

Kanonist