Kanonist

View Original

Študij judovsko-krščanskih odnosov

Foto: splet

Papeška Univerza Gregoriana bo v novem akademskim letom 2021/2022 prvič ponudila magistrski študij judovsko-krščanskih odnosov. Študij uvaja Kongregacija za katoliško vzgojo, izvajal pa se bo v Centru za judovske študije »Cardinal Bea«. Razpisane bodo tudi štipendije za spodbujanje študentov iz vsega sveta.

Direktor Centra p. Etienne Vetö pojasnjuje, da je nov študij izredno pomemben in koristen za poglobitev judovsko-krščanskih odnosov in za pravilno poznavanje krščanske vere.

Nova akademska pot se bo predstavila 21. aprila 2021. Dogodek pa bo mogoče spremljati tudi preko spleta. Direktor Centra p. Etienne Vetö bo ob tej priložnosti podrobno predstavil novi študijski program. Obenem pa bosta prof. dr. David Meyer in prof. dr. Massimo Gargiulo predstavila rabinsko-patristične študije. Več informacij o tem dogodku je mogoče dobiti na naslovu: judaicstudies@unigre.it

Center »Cardinal Bea«, ki deluje s Papeško Univerzo Gregoriana, je akademska ustanova, v kateri delujejo krščanski in judovski učenjaki. Študentom so na voljo različni tečaji in seminarji z možnostjo globljega spoznavanja življenja judovsko-krščanskih odnosov. Center je odličen prostor za dialog in izmenjavo znanja.

Novi magistrski program vključuje interdisciplinarne tečaje bibličnih študijev, zgodovine in teologije, pri čemer sodelujejo tudi druge fakultete na Papeški Univerzi Gregoriana, zlasti Papeški biblični inštitut in Hebrejska Univerza v Jeruzalemu.