Sodišče

Blog

Upanje na boljši jutri

Video-sporočilo papeža Frančiška udeležencem konference v Abu Dabiju, 4. 2. 2020

 

Papež Frančišek je 4. 2. 2020 udeležencem konference v Abu Dabiju, ki poteka ob prvi obletnici podpisa dokumenta O človeškem bratstvu za sobivanje in mir v svetu poslal video-sporočilo.

“Pozdravljam vse vas navzoče, posebej pa pozdravljam vse tiste ljudi, ki s svojo človeškostjo pomagajo revnim, bolnim, preganjanim in slabotnim bratom in sestram ne glede na vero, barvo ali raso

Pred enim letom sva moj brat, veliki imam dr. Aḥmad al-Tayyib, imam al-Azharja, in jaz podpisala dokument o človeškem bratstvu v dragi prestolnici Združenih arabskih emiratov v Abu Dabiju. Danes obhajamo prvo obletnico tega velikega humanitarnega dogodka, z upanjem na boljšo prihodnost za človeštvo, prihodnost v katerem ne bo sovraštva, zamer, ekstremizmov in terorizma, v kateri bodo prevladovale vrednote miru, ljubezni in bratstva.

Danes na to prvo obletnico izražam svojo hvaležnost za podporo, ki jo Združeni arabski emirati nudijo delu visokega odbora za človeško bratstvo. Zahvaljujem se torej pobudi Abrahamove hiše, ki je napovedala nagrado za človeško bratstvo.

Vesel sem torej, da lahko prisostvujem temu trenutku, ko se bo svetu podelilo mednarodno nagrado človeškega bratstva, saj bodo tako spodbujeni vsi krepostni zgledi moških in žensk, ki na tem svetu poosebljajo ljubezen preko svojih dejanj in žrtev, narejenih za dobro drugih, ne glede na to kako so zaradi vere ali etnične in kulturne pripadnosti drugačni. Prosim vsemogočnega Boga, da blagoslovi vsako prizadevanje v korist dobrega za človeštvo in nam pomaga v bratstvu iti naprej.”

PAPEŽ FRANČIŠEK

Vir: Vatican News in Tiskovni urad Svetega sedeža

Kanonist